Pas godt på din båd med en god presenning

Det er trist men sandt – sejlsæsonen går desværre på hæld, og båden skal på land, så den ikke tager skade, hvis det bliver hård frost. Det er de færreste lystsejlere, der har et indendørs sted at placere sin båd.

Derfor er det nødvendigt, at du i stedet dækker den over med en presenning. På den måde passer du godt på den, mens du venter på, at du igen kan komme ud at sejle på havets blå bølger.

Vinterklargøring af din båd

Inden du går i gang med at overdække din båd med en presenning, bør du tømme den for hynder og andre ting, der har bedst af at blive opbevaret indendørs i en kælder, i et skur eller lignende. Udluftning af båden er også en god idé, hvorfor du skal lade alt det, der kan, stå åbent.

 

Det er bedst at afdække hele båden og ikke kun cockpittet, da det giver din båd beskyttelse mod den barske vind, regn, sne og andre typer af vejr. På den måde undgår du, at der opstår rustskader, lakskader m.m.

 

Inden du lægger presenningen over båden, skal du sørge for, at båden er helt tør, så du ikke får problemer med fugt. Når båden er tør, skal presenningen lægges, så der kan komme en smule luft ind under den. Det gør nemlig, at der er en god ventilation, så der ikke opstår fugt og kondens.

 

Du skal huske at fastgøre presenningen således, at den bliver, hvor den skal uanset vejret. Overfladen af en presenning er stor, hvilket medfører, at presset er stort, når der er vind. For at du ender med en solid fastgørelse af presenningen, kan det være en fordel at bruge mindre dunke med vand eller sand i. Disse dunke kan du fastgøre med reb i presenningens kraftige surringsøjer.

 

Afslutningsvis tager du en runde for at spotte de steder, hvor presenningen har mulighed for at gnide sig op af skarpe kanter. Dette bør du få løst, hvis du ikke ønsker, at der slides hul i presenningen.

Valg af presenning til båden

Det er alfa og omega, at du får valgt den helt rette presenning til din båd. Det kan være svært, da der findes så mange presenninger på markedet. Foruden at du skal tænke over presenningens størrelse, bør dit valg også være foretaget ud fra disse parametre:

 

  • Den skal kunne modstå solen.
  • Den skal kunne modstå vand og sne.
  • Den skal kunne tåle kraftige vindforhold.

 

For at beskytte din båd bedst muligt ud fra ovenstående anbefaler vi, at du vælger vores professionelle presenning. Med denne type af presenning får du en kraftig og solid en af slagsen med en lang levetid, så du kan bruge den år efter år. Du kan ligeledes tage et kig på vores presenninger til både.