Smarte måder at bruge en presenning på

Der er rigtig mange ting, du kan bruge en presenning til i sommermånederne. Men du kan også sagtens bruge en presenning på flere måder om foråret, vinteren og efteråret. En presenning kan være en stor hjælp til diverse gøremål i både haven, huset, garagen samt andre steder. Det kan du læse meget mere om lige her.

Dæk bilens ruder med en presenning

Der er ikke noget værre end at stå tidligt op om morgenen og opdage, at det har været frostvejr om natten. Det betyder nemlig, at din morgenrutine bliver brudt, da du skal til at bruge tid på at skrabe isen af ruderne. Det er tidskrævende, og har du børn, der skal med i bilen, gør det bare det hele mere besværligt.

 

Du kan slippe for, at dine hænder bliver iskolde samt spare en masse tid ved at dække din bils ruder over med en presenning om natten. Brug elastiske slangearme til at fastgøre den med. Så er du køreklar hver morgen i den kolde tid.

Pas på dine planter ikke får frost

Der er mange, som næsten ikke kan vente med at få sået grøntsager, sat kartofler m.m., når foråret kommer. Foråret kan dog vise sig fra sin lunefulde side, så der pludselig kommer frost efter ellers godt vejr.

 

De små planter og såede frø har ikke godt af frost. Men har du en presenning, kan du beskytte din grøntsagshave ved at lægge den over planterne. Du kan derved glæde dig til at høste alle grøntsagerne uden at skulle så på ny.

Beskyt dit dyrebare brænde

At sidde en vinteraften og nyde brændeovnens dejlige varme er noget af det skønneste. Det er her, at du kan nyde resultatet af dit hårde arbejde med at save, flække og stable brændet. Du bør derfor sørge for, at dit brænde er godt beskyttet med en presenning, så alt brændet er tørt, når du har brug for det.

 

For at undgå at du står med vådt og fugtigt brænde, der ikke er til at tænde op med, bør du lægge en presenning både under og over brændet. En presenning under brændet forhindrer, at fugt fra jorden bliver suget op i brændet, mens en presenning over brændet blokerer for regn og sne.

Opbevaring af ting i et ikke helt vandtæt skur

Har du et skur, der ikke er helt vandtæt, er det smart at bruge en presenning til at overdække diverse ting. Det kan sikre, at dine haveredskaber, græsslåmaskine, cykel eller andet ikke får rust, mens det ikke er i brug henover efteråret og vinteren.

 

Er der kun et enkelt sted i dit skur, der tillader vandet at komme ind, kan du også bare dække hullet med en presenning. Derefter kan du vente på bedre vejr, så du kan komme i gang med at reparere det.

Presenninger og renoveringer går hånd i hånd

Om sommeren er det typisk husets udvendige facade, der får en omgang. Men når det bliver køligere, er det ofte tid til at ordne huset indvendigt. Skal du i gang med at renovere din bolig, hvor der skal bores, slibes, males m.m., kan du beskytte dine gulve med en presenning.

 

Du kan også sagtens overdække dine møbler med en presenning, mens renoveringen står på. En presenning er langt tungere end eksempelvis lagner, så presenningen bliver liggende, hvor den skal. Det sørger for, at dine møbler er beskyttet på bedst mulig vis.

 

Presenninger fungerer ydermere godt som skillevægge. Du kan bruge dem, så støv og snavs holdes mest muligt inde i det rum, du arbejder i. Men de kan også holde børn, gæster og kæledyr ude, når væggene eksempelvis tørrer efter en gang maling.

Gør haven vinterklar med hjælp fra en presenning

Har du masser af træer og buske i haven, er det tid til at beskære disse i efteråret. Vi kender det alle sammen. Det er møgbesværligt at samle alle de afklippede grene sammen efterfølgende. Der er heldigvis en langt lettere metode til at få samlet og fjernet de afklippede grene og buskdele.

 

Hvis du lægger en presenning under, hvor du klipper grene af, vil de alle samles på presenningen. Når du er færdig, kan du trække afsted med de afklippede dele for at smide dem i kompostbunken eller nemt læsse dem på din trailer.

 

Skal du have et nyt havebed til foråret, hvor der er græs? Så kan du allerede i efteråret begynde at forberede området. Læg en presenning over det område, hvor bedet skal være. Det vil få græsset til at gå ud, så du blot kan grave jorden og tilplante den, når foråret kommer.

Er du træt af dyrehår i bilen?

Det er rigtig dejligt at have sine kæledyr med i bilen, når den står på ferie i et sommerhus, når der skal besøges venner i den anden ende af landet eller lignende. Det er dog knapt så rart, når bilen begynder at ligne dit kæledyr, fordi der er hår allevegne.

 

For at undgå at du skal bruge flere timer på at fjerne dyrehår fra din bil, kan du bruge en presenning. Den vil samle alle hårene, så du nemt kan tage den ud og ryste den. Du kan lægge en presenning i bagagerummet, på bagsædet og på gulvet i bilen alt efter, hvor dit kæledyr opholder sig under køreturen.

Hold på varmen på terrassen

Sidst på sommeren kan det være en blandet fornøjelse at sidde på en overdækket terrasse, da det kan blæse en del. For at forhindre blæsten i at suge alt varmen ud af din overdækkede terrasse kan du lave et praktisk rullegardin af en presenning. Vi anbefaler, at du laver dit rullegardin af en armeret presenning, så lyset stadig kan trænge ind.

 

Alternativt kan vi anbefale at du tager et kig på solsejl som måske er en endnu bedre løsning

 

Hvis du ønsker at lave et rullegardin af en armeret presenning, skal du bruge en rundstok, som du monterer den på. Hæng rundstokken op således, at du kan dreje den rundt for, at presenningen kan rulles op og ned. Når presenningen er oppe, kan du bruge velcro til at holde den på plads.