Midlertidig afdækning af tag ved hjælp af en presenning

En presenning er det perfekte redskab, hvis du har noget, der skal afdækkes midlertidigt. Det kan eksempelvis være, hvis du skal lave et nyt tag eller andre former for ombygning.

Er du så uheldig, at der sker en stormskade på dine bygninger eller, at der opstår utætheder, er en presenning den optimale hjælp. På den måde er du sikret, at der ikke opstår flere skader indtil, at du kan få problemet fikset.

Opsætning af presenning ved skift af tag

Skal du i gang med at skifte dit tag selv, er det vigtigt, at du afdækker det korrekt med presenninger således, at der ikke sker skader på din bolig under tagskiftet. Det er alfa og omega, at der ikke trænger vand ned i tagkonstruktionen, da det skaber grobund for skimmelsvamp.

Du bør derfor hele tiden holde taget og konstruktionen dækket med en presenning, når du ikke er i gang med at arbejde. Derved er du sikret i forhold til, at regnen ikke laver skader undervejs i dit projekt.

Presenningerne skal ligge på en måde, så de hele tiden leder vandet bort. Sørg derfor for at de ligger forholdsvis stramt, så der ikke samles vand i bulerne. Tjek også presenningerne jævnligt for at se, om de ligger rigtigt og er intakte.

Du har pligt til at begrænse stormskader

Har der huseret en voldsom efterårsstorm, hvor du bor, bør du tjekke dit tag for eventuelle stormskader. Der kan nemlig være både manglende og løse tagsten, der gør, at regnen har frit lejde til blandt andet din tagkonstruktion.

Er der opstået skader på dit tag i forbindelse med en storm, har du pligt til at prøve at begrænse omfanget af skaden bedst muligt. Det kan du blandt andet gøre ved at bruge presenninger til at afdække huller i taget samt ved at flytte eller afdække andre ting, der er i risikozonen.

Hvilken presenning er god til midlertidig afdækning?

Hvis du skal bruge en presenning til afdækning, er der nogle ting, du skal være opmærksom på, hvis presenningen skal være sin opgave voksen. Her kan du se, hvad du bør kigge efter, når du skal investere i en presenning til afdækning:

  • Størrelsen: Presenningen skal kunne dække det specifikke område.
  • Tykkelsen: Jo tykkere presenningen er, jo mere holdbar er den mod vejr og vind.
  • Vandtæt: Presenningen skal være vandtæt, så vandet ikke trænger igennem den.
  • Tåler sollys: Hvis presenningen ikke tåler sollys, vil den hurtigt miste sin kvalitet og holdbarhed.