Det her kan du bruge en presenning til

Hvad er en presenning?

I dag er der en lang række af presenninger til rådighed på markedet. Fælles for dem alle er, at det er et fleksibelt og vandtæt cover med mange anvendelsesmuligheder.

Alt efter kvalitet og mærke er presenninger lavet af forskellige materialer. Typisk er en presenning fremstillet af en sejldug eller en eller anden form for plastmateriale som for eksempel PVC, polyethylen eller polyester.

Selvom mange presenninger er udført af et plastmateriale, er de dog langt mere robuste og hårdføre end helt almindeligt plastik. Derudover er presenninger som regel udstyret med hulringe i alle fire hjørner. Det gør det muligt for dig at binde presenningen fast et sted eller overdække noget med hjælp fra et reb eller en snor.

De fleste forbinder en presenning som noget, der bliver brugt til at beskytte en genstand mod vind og vejr. Men det er ikke det eneste, du kan bruge din presenning til.

 

Hvad kan presenninger bruges til?

Det siges, at det der i dag er kendt som en presenning, førhen blev brugt af sejlere på både som et cover til at beskytte og afdække forskellige genstande. I dag, mens presenninger stadig anvendes som en form for overdækning og beskyttelse, bliver de ydermere brugt til en lang række af andre ting.

 

En presenning er bestemt en af de mest nyttige redskaber at have derhjemme, da du kan bruge den til stort set lige, hvad du vil. Rent faktisk er det nærmest kun din egen fantasi, der sætter grænserne, da du med en presenning får et fleksibelt, brugervenligt og multifunktionelt redskab.

 

Her får du nogle idéer til, hvad en presenning kan bruges til:

  • Maling: Placer en presenning på dit gulv, når du maler, så du undgår at beskadige dine gulve. Du kan også dække dine møbler med en presenning.
  • Camping: Presenninger kan bruges til at give læ og ly under campingture. De kan ligeledes bindes over et telt for ekstra beskyttelse mod regn. Desuden fungerer presenninger også godt som bunddække.
  • På byggepladser: Kigger du på en byggeplads, kan du ofte se, at presenninger bliver brugt til at beskytte arbejdsområder mod vejret. Desuden kan en presenning bruges til at flytte rundt på materialer m.m.
  • Glidebane: Mangler dine børn en glidebane i haven til de varme sommerdage, kan du nemt og hurtigt lave en ud af en presenning og blot tilføje vand og sæbe.
  • Havearbejde: En presenning kan benyttes som en form for trillebør, hvis du er i gang med diverse former for havearbejde. Det kan eksempelvis være, at du skal flytte en masse blade, grene eller lignende.
  • Pool: Når det er varmt, er det rart med en pool i haven. Med hjælp fra en presenning og et par andre materialer kan du lave din helt egen pool. Det er et billigt alternativ fremfor at købe en pool i en butik.
  • Brænde: Nogle mennesker placerer presenninger over brændebunker for at beskytte træet. Træet kan desuden placeres på en presenning for at sikre, at de ikke får direkte kontakt med vand fra jorden.
  • Solsejl: Ønsker du en overdækket terrasse eller noget ekstra beskyttelse mod solen, når du er i haven, kan en presenning bruges som et billigt solsejl.
  • Båden: En presenning fungerer yderst godt til overdækning og solafskærmning af din båd. Du finder endda presenninger, der er specifikt lavet til dette formål.

 

Ovenstående er blot nogle af de mange ting, du kan gøre med hjælp fra en presenning. Der er nemlig en masse andre muligheder så længe, at du har en presenning liggende derhjemme. Får du en god idé, kan du altid prøve den af for at se, om det fungerer eller ej.