Gør hønsegården klar med presenning

Gør hønsegården klar til vinteren

Det er så dejligt at have sine egne høns i baghaven. Det giver nemlig friske æg hver evig eneste dag, som smager langt bedre, end æg du køber i dit lokale supermarked.

 

Høns har dog en helt naturlig cyklus i forhold til æglægning, hvilket for de fleste hønseracer betyder, at de lægger færre æg om vinteren end om sommeren. Den største faktor, der har indflydelse på æglægningen, er, hvor meget lys hønsene får.

 

I vinterhalvåret bliver det tidligt mørkt. Det er derfor vigtigt, at du får hønsene ud i hønsegården så meget som muligt i løbet af dagen.

Men da vinteren ofte byder på blæst, sne og træk, er det ikke ligefrem hønsenes førsteprioritet at gå udenfor i hønsegården. Det kan du heldigvis hjælpe dem med at få lyst til ved hjælp af ganske få hjælpemidler.

Få styr på hønsenes indendørs faciliteter

Har du høns, er det værd at være opmærksom på, at de sagtens kan tåle kulde. Dog er de ikke glade for blæst, og så kan de ikke tåle træk. Det er derfor vigtigt, at dit hønsehus er indrettet således, at der ikke kan forekomme træk på nogen måde.

 

For at isolere hønsehuset kan du sætte kraftig plastik eller en presenning på hønsehusets vægge. Sørg desuden for at der er tørt i hønsehuset ved jævnligt at udskifte bundmaterialet.

Det er også vigtigt at gøre hønsegården klar

Det sidste du ønsker er, at dine høns tilbringer al sin tid i hønsehuset, når det er vinter. Høns har nemlig brug for at komme ud i den friske luft hver dag. Herved får de lys og mulighed for at nå at spise den mængde foder, de har brug for om vinteren.

 

Du er derfor nødt til at sørge for, at hønsegården har nogle indbydende forhold, der lokker hønsene ud. For at lokke hønsene ud kræver det blot en lille smule forberedelse af dig. Har du gjort din hønsegård vinterklar en gang for alle, er det nemt at gå til de efterfølgende år.

Pak gården ind ved hjælp af en presenning

Det er faktisk ret nemt at gøre hønsegården klar til vinterens kommen. Du kan nemlig bare pakke den ind ved hjælp af en presenning. Med en presenning rundt om hønsegården bliver der læ i gården, så hønsene ikke får blæst og træk. For at hønsene kan få så meget lys som muligt, bør presenningen være gennemsigtig.

 

Du skal kun sætte en presenning op langs siderne. En presenning på toppen af hønsegården er ikke en god idé, da den kan samle en masse tung sne. På et tidspunkt kan det få hønsegården til at kollapse.

 

Har du en kæmpestor hønsegård, hvor det virker uoverskueligt at dække alle siderne til, så afdæk kun en del af hønsegården.

Det skal helst være den del, hvor vinden oftest kommer fra eller den del af hønsegården, hvor hønsehuset er placeret. Ved at sørge for en afskærmning tæt på hønsehuset er der en større chance for, at hønsene begiver sig udenfor.

Hvilken presenning er den bedste til min hønsegård?

Som nævnt tidligere bør presenningerne, der anvendes til at afskærme en hønsegård, være gennemsigtige. De skal også være i en kraftig kvalitet for at kunne holde til blæst, vind og sne. Det kan derfor kun anbefales, at du vælger armerede gennemsigtige presenninger til dette formål.

 

Når du vælger en armeret presenning, skal du være opmærksom på, at den skal være i en god kvalitet samt kunne tåle både blæst og frost. Tjek også om presenningen er forsynet med forstærkede hjørner og kanter, da det gør den mere modstandsdygtig overfor blæst.

 

En gennemsigtig presenning er ydermere perfekt i forhold til, at den sørger for, at dine høns får det lunt og lækkert, når solen skinner på en blæsende dag. Den skaber nemlig en form for drivhuseffekt.

Sådan sætter du presenningen fast

Der er to gode muligheder til, hvordan du kan sætte presenningen fast på hønsegården. Uanset hvilken løsning, du vælger, er det nemt at fjerne presenningen, når der ikke længere er brug for den ligesom, at det er let at sætte den op igen.

 

Den ene mulighed er, at du sætter kroge fast til hønsegårdens lægter med samme afstand, der er mellem de forstærkede huller i presenningen. Herefter sætter du bare presenningen fast ved hjælp af krogene og hullerne.

 

Har du brug for en løsning, der er lidt stærkere, kan du skrue øskner i hønsegårdens lægter med samme afstand som de forstærkede huller i presenningen. Derefter fastgør du presenningen ved hjælp af karabinhager, der går gennem presenningens huller og øsknerne.

 

Det er desuden en god idé, hvis du har godt med slangearme liggende derhjemme. Derved kan du nemlig rulle presenningen op og fastgøre den til den øvre lægte, når det er dejligt vejr.