Hold forteltet tørt med en presenning

En presenning er et must-have for alle campister

En presenning er ikke ligefrem fremstillet med øje for campisters ve og vel, når de er på ferie eller på weekend med campingvognen. Men presenninger er stadig perfekte til mange slags formål såsom under et fortelt.

Takket være presenningers udformning og materiale er de perfekte til at lægge i forteltet. Herved får du et bedre indeklima, da du ikke får fugt op i forteltet fra den underliggende jord. Du slipper også for lugten af jord, når den danske sommer byder på masser af regn.

Presenninger beskytter også dit campingtæppe

Det kan ikke betale sig ikke at have en presenning med i campingvognen, da den kan gøre så meget godt for campinglivet. Den fylder ikke meget at have med, og så er den nem at pakke sammen efter brug.

Når du lægger en presenning i dit fortelt, får du foruden et bedre indeklima ligeledes en beskyttelse af dit campingtæppe.

Vælger du at lægge en presenning under dit campingtæppe i forteltet, beskytter du det nemlig mod unødig fugt og andre ting, der kan skade det. Det betyder, at dit campingtæppe typisk kan holde i en del længere tid med denne enkle foranstaltning.

Find en passende presenning

Presenninger findes i mange kvaliteter. Jo bedre kvalitet, jo bedre beskyttelse mod uønsket fugt i forteltet. Dette er værd at have in mente, når du skal investere i en presenning.

Fortelte har forskellige størrelser, men det har presenninger heldigvis også. Du kan derfor altid finde en presenning, der passer på bedste vis til dit fortelt. Du har endda muligheden for at vælger mellem en del farver, så du kan få en, der opfylder dine ønsker.

Husk at lægge din presenning korrekt i dit fortelt

Uanset om du har et stort eller et lille fortelt, er det vigtigt, at du er opmærksom på, at lægge presenningen korrekt. Du skal huske, at forteltets græskant skal placeres, så den ligger indad i forteltet.

Når den gør det, lægger du presenningen ovenpå således, at den har mulighed for at gå lidt op af forteltets side. Det skal du naturligvis tage hensyn til, når du skal finde størrelsen på den presenning, du skal bruge.

Lægger du presenningen på denne måde, får du ledt vandet væk, og du undgår, at der kommer vand ind i forteltet.

 

Her er et par gode links

DCU spørger: "hvad har i under tæppet i jeres fortelt?" - Læs svaret her - >

 

 

sabella giver dig her et par gode tricks til at holde forteltet tørt for regn og fugt - >>