Mange typer, kvaliteter og størrelser

Tips til køb af presenning

En presenning kan bruges til et hav af forskellige formål både indendørs og udendørs. Presenningers største fordel er, at de er nemme at bruge til at overdække en lang række af ting, og når de ikke anvendes, fylder de ikke ret meget.

 

Det kan dog være svært at vælge den helt rigtige presenning til et specifikt formål. Derfor har vi samlet en række tips, der forhåbentligt gør købsprocessen nemmere for dig.

Presenningers mange anvendelsesmuligheder

Presenninger er en yderst anvendelig ting, da de kan bruges i forbindelse med mange formål. Her er et lille udpluk af, hvad du kan bruge en presenning til:

 

  • Dæk din brændestabel med en presenning for, at holde brændet tørt og klar til brug.
  • Afdæk biler, både og motorcykler, der ikke står i en garage.
  • Overdæk dine havemøbler i vinterhalvåret med en presenning.
  • Beskyttelse af tagkonstruktionen, når du skal have nyt tag.
  • Beskyt diverse materialer mod regn.
  • Lav en hule til børnene af en presenning.
  • Beskyt dine gulve eller fliser, når du maler eller er i gang med nedrivningsarbejde.
  • Placer en presenning under dit telt, når du er på telttur for ekstra beskyttelse mod fugtig jord.

Det skal du være opmærksom på ved køb af en presenning

Inden køb af din presenning er det en god idé at overveje nedenstående faktorer, så du ender med den helt rigtige.

Presenningens materialer

En presenning er ikke bare en presenning. Den kan nemlig være fremstillet i forskellige materialer. Hvilket materiale, der er anvendt, har betydning for kvaliteten, anvendelsen og prisen.

 

Formålet med en presenning er typisk, at den skal overdække noget for, at det kan holdes tørt. Du bør derfor være opmærksom på, at den presenning, du investerer i, er fremstillet i et vandtæt materiale.

Størrelsen på presenningen

Du kan finde presenninger i mange størrelser og udformninger. Hvilken en, der er den bedste, afhænger af dit projekt. Sørg derfor for at måle det, du gerne vil have presenningen skal dække. Husk at måle både toppen og siderne.

 

Ud fra dine mål bør du købe presenningen en smule større således, at du er sikker på den dækker det hele.

Farvevalg til din presenning

Det næste, du bør overveje, er, hvilken farve din presenning skal have. Til nogle opgaver er det måske ligegyldigt, mens den rigtige farve på presenningen er essentiel i andre sammenhænge.

 

Eksempelvis kan en grøn presenning være ideel til at dække brændestablen over, da den grønne farve falder godt ind i naturen. Men en grå presenning kan også være velegnet, hvis dit hus er gråt og brændestablen står i nærheden af huset.

Vejrbestandig presenning til udendørs brug

Hvis en presenning skal bruges udendørs, er det et stort plus, hvis den kan tåle både sollys og frost. Solens stråler og frost påvirker nemlig en presennings holdbarhed og levetid.

 

Det er elementer, der kan gøre, at presenningens farve falmer lynhurtigt, ligesom farven begynder at smitte af. Sol og frost er også med til at forringe presenningens egenskaber i form af brudstyrke, strækstyrke og rivstyrke, hvilket får den til at revne.

Husk tilbehøret til din presenning

Når du køber en presenning, har du typisk også brug for tilbehør. Dette tilbehør skal sikre, at presenningen bliver, hvor den skal. Hvilket tilbehør, du skal købe, kommer an på, hvad presenningen skal bruges til.

 

Det kan være, at presenningen skal spændes eller bindes fast. Til disse formål er et solidt og kraftigt reb eller blækspruttearme i elastik det bedste. Med dette kan du få presenningen til at slutte tæt om materialet. Af andet godt tilbehør kan nævnes spændebånd eller diverse stropper.

Sådan rengør og vedligeholder du din presenning

Mange glemmer at vedligeholde deres presenning. Selv om du investerer i en solid og modstandsdygtig presenning, holder den stadig længere, hvis du passer godt på den. En presenning, der anvendes udendørs, bliver både våd og beskidt, hvilket kan medføre, at den bliver jordslået.

 

Det tager ikke lang tid at rengøre en presenning. Bred den ud på jorden eller græsplænen og sæt eventuelt pløkker i ringene, så den ligger fast. Find haveslangen frem og spul den godt og grundigt.

 

Hæng presenningen til tørre, så både over- og undersiden får luft. Det kan være på en tørresnor henover nogle havemøbler eller lignende. Det er især vigtigt, at presenningen er helt tør, hvis den skal foldes sammen og lægges væk i et skur eller i en kælder.

 

Er din presenning blevet jordslået, kan du med fordel bruge Rodalon til at rengøre den.