Lav en smart og sjov vandrutsjebane med en presenning

Om sommeren kan det være svært at holde sig kølig, når det danske vejr viser sig fra sin bedste side. Når det er rigtig varmt, elsker børn at lege med vand. Det er derfor en oplagt mulighed at lave sin helt egen vandrutsjebane i haven.

 

En vandrutsjebane er ydermere en god løsning, hvis børnene skal underholdes, mens du har travlt med en masse andre ting. De vil nemlig ikke plage dig om at komme til stranden. Hvis du ikke har noget at lave, kan du helt sikkert også få glæde af en vandrutsjebane sammen med dine børn.

Derfor bør du vælge en presenning til at lave din egen vandrutsjebane

Du kan købe færdiglavede vandrutsjebaner, men de har sine begrænsninger. De findes nemlig kun i mindre størrelser. Laver du din helt egen vandrutsjebane ud af en presenning, kan du få en meget større variant i haven. Jo større den er, jo mere sjov og spas er der lagt op til.

 

Med en presenning kan du designe din helt egen vandrutsjebane i baghaven, så den passer til din haves specifikke dimensioner.

 

Du kan eksempelvis gøre den bred nok til, at dine børn ikke glider ud over kanten på græs og snavs. Eller hvad med at gøre den lang nok til at gå hele vejen ned af en lang skrænt? Så slip kreativiteten løs, når du laver den ultimative vandrutsjebane sammen med børnene.

 

Sidst men ikke mindst kan du med en presenning lave en billig vandrutsjebane sammenlignet med, hvis du køber en vandrutsjebane i en butik.

Valg af presenning til en vandrutsjebane

Når du har besluttet dig for, at der skal laves en vandrutsjebane til haven, skal du først og fremmest have fat i en presenning. Det er ikke ligegyldigt, hvilken presenning du vælger, da den skal kunne holde til lidt af hvert. Køber du en alt for billig presenning, er den sikkert ikke særlig velegnet til en vandrutsjebane, så aktiviteten vil hurtigt få en ende.

 

Du skal have fat i en presenning, der er både vandtæt, holdbar og kan tåle solens stråler. Det er derfor værd at overveje enten en stærk presenning eller en professeionel presenning til formålet.

 

Ved at købe en kraftig presenning, der kan holde til lidt af hvert, er du sikret en vandrutsjebane i haven i mange år frem i tiden. Det bedste er, at en presenning ikke fylder ret meget, når den skal pakkes væk og opbevares.

Sådan laver du en vandrutsjebane med en presenning

Du skal ikke fortvivle, hvis du ikke har en skråning, skrænt eller hældning i haven. Det er nemlig stadig muligt at få glæde af en vandrutsjebane i form af en glidebane.

 

Inden du lægger presenningen ud, skal du fjerne genstande såsom pinde, sten og hvad der ellers kan skade dig, når du lander på dem. Placer derefter presenningen på stedet. Det er en fordel, hvis du spænder presenningen ud og fastgør den. Husk dog at du skal fastgøre den således, at der ikke er nogen, der kommer til skade.

 

Nu er det bare frem med vandslangen, så det bliver til en rigtig vandrutsjebane. Læg haveslangen langs med presenningens øverste kant. Du kan eventuelt fastgøre den ved at bruge presenningens øjer. Lad vandet løbe stille og roligt ned af presenningen.

 

For at du og børnene få en rigtig sjov glidetur, bør du tilføje lidt sæbe. Den bedste sæbe, du kan bruge, er miljøvenligt opvaskemiddel. Det sikrer, at du passer bedst muligt på området, hvor vandrutsjebanen er. Når I ikke længere glider så godt ned af vandrutsjebanen, tilføjer du blot lidt mere opvaskemiddel, så er glidebanen klar igen.

 

Husk at opbevare din presenning korrekt

Sommeren varer desværre ikke for evigt. Så på et tidspunkt er det slut med at lege med vandrutsjebanen. Presenningen skal derfor pakkes sammen og lægges væk. Men inden du gør det, bør du skylle og skrubbe den godt og grundigt.

 

Derefter skal presenningen hænges til tørre på en tørresnor eller over havemøbler. Du må først lægge den sammen, når den er fuldstændig tør. Læg presenningen i et skur, en kælder eller lignende, så din vandrutsjebane er klar til at blive brugt igen næste sommer.