Lav en billig pool i haven - et sjovt byggeprojekt med børnene

Lav din egen pool med en presenning

Drømmer du om at have din egen pool, fordi du sidder og har det meget varmt i solen? Det er en drøm for mange at have sin helt egen pool, men tanken bliver typisk hurtigt slået ud af hovedet, da det er en dyr investering.

 

Det behøver dog ikke at være dyrt, da du nemt kan lave din helt egen personlige pool. Det kræver heldigvis ikke, at du hverken er den store handymand eller kvinde, så alle kan være med. For at få en pool i haven skal du bare bruge en presenning og et par enkelte andre materialer.

Start med at købe en presenning

Det er en god idé, at du starter med at købe en presenning, så du ved, hvor stor poolen skal bygges.

Vi anbefaler, at du bruger en af vores professionelle presenninger, der er udført i en kraftig kvalitet. Disse presenninger kan fås i mange størrelser og fire forskellige farver: Blå, grå, grøn og hvid. Du har altså muligheden for at vælge, hvilken farve din pool skal have. Find din presenning her.

Materialemuligheder til poolens fundament

Det næste, du skal have fat i, er materialer til poolens fundament. Her har du flere valgmuligheder:

  • Ølkasser
  • Træpaller
  • Hø- eller halmballer

Har du en masse ølkasser, kan du bruge dem til din pools fundament. Har du ikke lige en hel del ølkasser, er det muligt at finde gamle ølkasser til salg på nettet. Men de koster ofte en del. Sidste mulighed, for at få fat i ølkasser, er ved at købe dem i butikkerne. På den måde har du også altid en øl lige ved hånden, når du hopper i poolen.

 

Vælger du i stedet at bruge træpaller, kan du ofte få lov til at hente dem ganske gratis eller til billige penge diverse steder. Bor du på landet, hvor du måske kan få fat i høballer eller halmballer, er de også glimrende, når du skal lave din pools fundament.

Kom godt i gang med at bygge din pool

Du skal bygge poolens grundlæggende form ud fra størrelsen på den presenning, du har anskaffet dig. Poolens form skal have den samme form som selve presenningen. Da presenninger er enten kvadratiske eller rektangulære, er det en af disse former, du skal gå efter.

 

Det første, du bør gøre, er at finde et jævnt sted i din have, der er fri for sten og grene, hvor poolen kan stå. Dernæst stiller du ølkasserne, træpallerne eller halmballerne op, så de danner formen og størrelsen på poolen. Husk at presenningen også skal kunne dække de fire sider.

 

Når du har stillet fundamentet op, bør du se, om det passer til presenningen. Inden du gør dette, skal du dog lige kontrollere, at der ikke er søm m.v. i eksempelvis træpallerne, der kan beskadige presenningen. Du skal desuden sørge for, at presenningen kommer godt ud i alle hjørnerne, da der kommer masser af pres på, når du fylder poolen med vand.

 

Er alt, som det skal være, kan du gå i gang med at stabilisere fundamentet. Det kan du gøre ved hjælp af blandt andet surringsbånd og træbrædder langs poolens overkant. Vælger du også at bruge træbrædder, giver det en flot finish.

 

Har du brugt træpaller som poolens fundament, kan du beklæde ydersiderne med andre materialer for at få en pool med lige præcis det udtryk, du har behov for.

Nu er det tid til at springe i poolen

Hvis du synes, at det er hårdt arbejde, når du bakser en gør det selv-pool sammen, så tænk på den belønning, der venter i sidste ende. Mens du fylder vand i din hjemmelavede pool, kan du tænke over, hvordan du skal nyde din pool.

 

Er det dig og kæresten, der skal have en hyggelig tur i poolen? Eller er det dig og alle vennerne, der skal holde et pool-party for at indvie din drømmepool?

 

Få inspiration på pinterest. Se tusindevis af billeder som kan inspirerer dig til at bygge pools og andre sjove ting med presenninger --->>>>