Kreative måder at anvende en presenning på

Er du en person, der godt kan lide at være godt og grundigt forberedt i mange situationer? Så er du nødt til at eje en presenning eller flere, da de kan bruges på mange kreative måder. Med en presenning får du den perfekte hjælp til mange forskellige formål.

Presenninger er multifunktionelle redskaber, der kan dække dit behov i forhold til rigtig mange ting. Det gælder bare om, at du lader din fantasi få frit løb. Når først du har fået øjnene op for en presennings alsidige anvendelsesmuligheder, vil du aldrig mere være foruden en.

Eftersom at du kan få presenninger i mange størrelser, kvaliteter og farver, er der en til ethvert formål. Sidst men ikke mindst er det værd at påpege, at en presenning ikke fylder ret meget, når den ikke er i brug.

Derfor bør du eje en presenning

Vi har fundet 18 forskellige muligheder frem i forhold til, hvorfor du bør eje en presenning.

 

 1. Skabe ly: ​​​​​​​
  Bliver det pludselig et kraftigt regnvejr, når du er på overlevelsestur, kan du bruge en presenning til at skabe ly, mens regnen står på.

   
 2. Knuste vinduer eller hul i taget:
  Ved en kraftig storm kan du opleve knuste vinduer eller hul i taget, hvis der er væltet eksempelvis et træ. I sådan en nødsituation er det godt at være i besiddelse af en presenning, så du hurtigst muligt har en midlertidig løsning til at dække hullet.

   
 3. Under et telt:
  En presenning er eminent til at lægge under dit telt, så du kan holde teltbunden tør, når det regner kraftigt. Hvis du har oplevet, at din luftmadras har sejlet rundt i teltet, da du var til en musikfestival, vil du sikkert få stor glæde af dette råd.

   
 4. Skab husly for dyr:
  Husdyr kan også i en given situation have brug for mere husly end sædvanligt. Med en presenning ved hånden kan du nemt skærme dyrene mod regn, sne og blæst.

   
 5. Reb:
  Står du i en snæver vending og mangler et reb, kan du skære en presenning i strimler og derefter flette strimlerne sammen. Det kan du få et utrolig holdbart reb ud af.

   
 6. Samle regnvand:
  Har du brug for at samle regnvand til et eller andet formål, kan du grave et stort hul og placere en presenning i. Presenningen fungerer som en slags foring, der holder skidt og snavs væk fra vandet.

   
 7. Hængekøje:
  Trænger du til en hvilepause, når du er på en meget lang gåtur i skoven, kan du lave en hængekøje af en presenning.

   
 8. Opbevaring af brænde:
  Er du ikke blevet færdig med dit brændeskur, kan du opbevare dit brænde under en presenning for at holde det tørt.

   
 9. Signalering efter hjælp:
  Er du strandet et øde sted, kan en farvet presenning, der er placeret fladt på jorden, være en fantastisk måde at signalere efter hjælp på.

   
 10. Midlertidig båre:
  En presenning kan ydermere bruges som en midlertidig båre, hvis du eller en ven er kommet til skade. Fold den eventuelt sammen på midten for at øge dens styrke.

   
 11. Til jagtturen:
  Har du nogensinde været på jagt, hvor du har nedlagt så meget bytte, at det har vanskeliggjort at få det hele med hjem? Tager du en kraftig presenning med på jagt, kan du altid trække byttet efter dig.

   
 12. Afskærmning af udendørsbruser:
  Har du en udendørs bruser, kan du skabe privatliv omkring den med en presenning, indtil du har skabt andre rammer omkring udendørsbruseren.

   
 13. Toilet til spejdertur:
  Når du er på spejdertur og skal forrette din nødtørft i et hul i jorden under åben himmel, kan du lave det perfekte lille hus omkring hullet med en presenning. Det giver dig både tørvejr og privatliv, når du skal på toilettet.

   
 14. Sejl til tømmerflåde:
  Har du og ungerne bygget en tømmerflåde, der lige mangler et sejl? Har du en presenning liggende, er det en oplagt mulighed at bruge denne.

   
 15. Beskyttelse af planter:
  Har du været lidt for tidligt ude med at gå i gang med køkkenhaven? Så er der mulighed for, at frosten kommer bag på dig og planterne. Du kan nemt beskytte planterne med en presenning. Du kan holde den nede ved hjælp af pinde eller sten, så den isolerer godt mod frosten.

   
 16. Camouflage:
  En presenning er et glimrende værktøj til camouflage, når du eksempelvis er jæger. Du kan ved hjælp af en grøn presenning lave din helt egen lille jagthytte, hvor du kan sidde og vente på, at dyrene kommer forbi. For den ultimative camouflage kan du sætte blade og kviste fast på presenningen.

   
 17. Opbevaring af efterårshøst:
  Har du ikke lige plads til at opbevare din efterårshøst andre steder, er en presenning løsningen på det problem. For at beskytte dine grøntsager, du selv har dyrket, eller din æblehøst kan du opbevare dem på og under en presenning.

   
 18. Nødtæppe:
  Med tanke på hvor mange biluheld, der sker i Danmark, kan det være en god idé altid at have en presenning liggende i bilen. En presenning kan nemlig bruges som nødtæppe, som kan hjælpe en person med ikke at udvikle hypotermi.

 

Dette er blot nogle af de mange kreative muligheder, du får med en presenning i høj kvalitet.