Hvad kan jeg bruge en presenning til?

En presenning har rigtig mange anvendelsesmuligheder. I og med at der er så mange fantastiske måder, du kan bruge en presenning på, bør den nærmest være hvermandseje.

 

Her kan du læse mere om nogle af de måder, hvorpå du kan bruge en presenning. Du kan altså finde masser af inspiration, så du kan tage det til dig, du tænker er lige noget for dig.

Hold dit brænde tørt

Lige meget om du får dit brænde leveret, eller om du selv har knoklet med at save og flække det, skal det holdes tørt. Er dit brænde ikke tørt, er det ingen fornøjelse at lave bål eller at tænde op i brændeovnen.

Får du brændet leveret i et brændetårn, og tænker du, at det skal blive der til, du skal bruge det, bør du sætte en presenning rundt om. Hvis du har en presenning rundt om brændet, bliver det ikke fugtigt af regnvejr.

Har du et brændeskur, er det en fordel at lukke det af med en presenning. Det sørger for, at der heller ikke i dette tilfælde er mulighed for, at dit brænde bliver fugtigt af regn eller sne.

 

Ligger brændet på jorden, skal du bruge to presenninger. Der skal ligge en presenning under brændet, der forhindrer fugt fra jorden i at trænge op i det. Den anden presenning skal ligge ovenpå brændebunken således, at sne og regn ikke kan lægge sig på det.

Transportering af materialer

Skal du transportere materialer i en trailer, er der flere gode grunde til at bruge en presenning. Med en presenning er du sikker på, at materialerne bliver i traileren, når du kører afsted med dem.

Der er nemlig ingen chance for, at de ryger af traileren i et sving eller ved en hård opbremsning. En presenning er altså en rigtig god sikkerhedsforanstaltning.

 

Placerer du en presenning over byggematerialerne, bliver de heller ikke fugtige, når du skal fragte dem fra et sted til et andet i regnvejr. Er materialerne, du skal fragte, desuden følsomme over for sollys, beskytter en professionel presenning dem også på bedste vis.

Hold dig tør på teltturen

Er du en rigtig naturelsker, der er vild med at tage på telttur? At være et med naturen, lave mad over åben ild samt være væk fra teknologi og storbyens larm er bare helt perfekt, så længe det altså ikke lige regner.

Selvom at du har investeret i et vandtæt telt, så har kraftig regn det med at finde vej ind i teltet alligevel. Det vil hurtigt få dig til at ønske, at du sad derhjemme med tørre sokker.

 

Men hvis du tager de rette forholdsregler og er forberedt på enhver situation med en presenning i din oppakning, kan du få en hyggelig og tør telttur trods diverse regnskyl. Du skal bare sørge for at placere en presenning henover teltet.

En presenning er din bedste ven ved en renovering

Skal du i gang med at renovere din bolig, er en presenning din bedste ven. Den kan bruge til mangt og meget i denne forbindelse. Udendørs kan en presenning overdække alle de materialer, du skal bruge i forbindelse med en renovering.

 

Det sikrer, at de ikke bliver våde eller ødelagte. Skal du lægge nyt tag, er en presenning uundværlig. Med en presenning kan du afdække tagkonstruktionen således, at den ikke får fugt og senere hen skimmelsvamp.

Indendørs kan du bruge presenninger til at afdække dine gulve, så de er beskyttede, når du maler lofter og vægge samt borer og sliber. Du kan også bruge dem som skillevægge, så støv og snavs bliver inde i et rum. Desuden sørger det for, at børn og kæledyr bliver ude af rummet.

Sørg godt for dine husdyr

Hvad enten du bor på en bondegård eller har høns i haven, kommer du helt sikkert til at have brug for en presenning på et tidspunkt. En presenning kan nemlig beskytte dyrene og deres foder mod både sol, vind og regn.

 

Har du eksempelvis ikke plads til høballer inde i et skur eller i en lade, skal disse dækkes med en presenning for at kunne modstå regn. Blæser eller regner det meget i en periode, kan dine høns i haven også have brug for lidt afskærmning.

 

Du kan hurtigt og nemt give dem ly for regn og blæst med en presenning ved hånden. Når presenningen ikke længere skal bruges, skal du ikke bruge meget opbevaringsplads til den.

Opbevaring af din motorcykel

Elsker du at køre på motorcykel? Desværre er der årstider, hvor du ikke kan komme ud og køre landevejene tynde på din motorcykel. Det betyder, at den skal opbevares på bedste vis, så den er køreklar, når foråret melder sin ankomst.

Du skal sørge for, at din motorcykel står inde samt, at den er beskyttet mod alskens støv. For at holde støvet væk fra din motorcykel bør du dække den over med en presenning, når den ikke er i brug.

Fang dine frugter

Det er dejligt med masser af frugttræer i haven. Det kan dog være irriterende, at de bedste frugter tit hænger der, hvor du har svært ved at nå dem. Løsningen på dette problem er, at du skal gøre præcis, hvad frugtavlerne gør.

De placerer nemlig en presenning under frugttræet, hvorefter de ryster træet, så frugten selv falder ned og er nem at tage op. Hvis du vil undgå at beskadige frugten alt for meget, bør du få et par personer til at holde presenningen, mens træet bliver rystet.

Et stort plus ved at bruge en presenning er, at du på samme tid får samlet blade og døde grene på presenningen, så de er nemme at kompostere.

Andre idéer til brug af presenning

Afslutningsvis får du lige et par idéer mere i forhold til, hvad du ellers kan bruge en presenning til:

 

  • Overdækning af havemøbler
  • Overdækning af haveredskaber
  • Overdækning af din grill
  • Til at lægge under et tæppe på picnicturen
  • Lav din egen reklametavle af presenning og maling
  • Du kan nemt lave en hængekøje af en presenning
  • Børn kan lave huler af presenninger
  • Slæb afsted med en presenning med diverse materialer